WAAROM REINIGEN?

Waarom koolstofreiniging

Benzine en diesel zijn hele slechte en trage brandstoffen, slechts 18 tot 25% van de energie die bij de verbranding vrijkomt gaat naar de wielen. De rest van de energie gaat verloren aan warmte en wrijving. Vroeger toen we nog geen milieuregels hadden, ging de afval van deze slechte verbranding de atmosfeer in, maar nu wordt er alles aan gedaan om dat in de motor te houden.

Stadsverkeer, filerijden, koste afstanden, het nieuwe rijden en snelheidsbeperkingen hebben allemaal tot gevolg dat de motor in de meeste gevallen niet warm genoeg wordt, met als resultaat een slechte verbranding en koolstofaanslag (carbon) in uw motor.

Met als gevolg, roetfilters die verstoppen, kleppen die vervuilen en niet meer goed afsluiten, vervuiling aan het uiteinde van uw verstuivers/injectoren waardoor er een slecht sproeibeeld ontstaat met als gevolg een slechte verbranding. EGR-kleppen die verstoppen, vervuiling van de turbo, hoger olieverbruik. Inhouden bij het accelereren, rouw klinken van de motor en vermogensverlies.

Links vervuilde kleppen, rechts schone kleppen. Verleng de levensduur van uw motor door deze tijdig inwendig te reinigen. Geef uw motor weer ruimte om te ademen en normaal te presteren door deze tijdig te reinigen met onze unieke HHO engine carbon cleaner.